طرح‌هایی که به مقابله با ریزگردها می‌رود/از شست‌وشوی مقره‌های برق تا کاشت نهال و احداث کانال

در این گزارش خبری، اقدامات دولت به منظور مهار ریزگردها در استان خوزستان را مطالعه کنید.

، سالهاست استان خوزستان با بحران گرد و غبار و ریزگردها دست و پنجه نرم می‌کند. این مشکل به تدریج ابعاد بین‌المللی پیدا کرد و این پدیده از سوی سازمان ملل به عنوان "بزرگترین فاجعه زیست محیطی" شناخته شد.

طوفان‌های گردوغبار در خوزستان همواره مشکلات بسیاری برای کشاورزان، محیط و سلامت مردم در نقاط مختلف به وجود آورده و هزینه‌های سنگینی را هم تحمیل کرده است لذا از پیامدهای این بحران می‌توان به ایجاد وقفه در فعالیت کارخانجات تولیدی، تعطیلی مدارس و اداره‌ها، مسدود شدن راه‌ها، کاهش کیفیت آب رودخانه‌ها و کیفیت هوا، آسیب به تاسیسات و ارتباطات و... اشاره کرد.

از سوی دیگر گسترش دامنه آسیب‌ ریزگردها، دولت‌های مختلف را بر آن داشت تا برای جلوگیری از خسارت‌های ناشی از این بحران به دنبال راه چاره باشند زیرا نمی‌توان از عواقبی همچون مهاجرت دسته جمعی، تغییر معادلات اجتماعی در مناطق شهری و سرمایه گذاری انسانی غافل شد به همین منظور پس از مطالعات متعدد، وزارت جهادکشاورزی و اداره کل منابع طبیعی استان خوزستان هفت کانون تولید ریزگرد از جمله کانون هویزه، شمال خرمشهر(حدفاصل جفیر تا شلمچه)، شمال شرق اهواز(شهرستان باوی)، بندر امام تا امیدیه، محدوده ماهشهر هندیجان، شرق هندیجان را شناسایی کردند.

در طول سالهای گذشته با روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم اقداماتی برای مقابله با این ریزگردها صورت گرفت و برای انعکاس تاثیر این موارد، گروهی از خبرنگاران به استان خوزستان اعزام شدند و از طرح‌های مختلفی که برای مقابله با ریزگردها در دست اجرا قرار دارد بازدید کردند که در ادامه مشروح تاثیر این طرح‌ها را می‌خوانید:

  

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.